Search
Close this search box.

Beslisboom Technologie

Onderwerp:

Duur:

Inzetbaarheid:

Gebruik:

Stadium:

technologie

+/- 3 uur

online

individueel & gezamenlijk

startfase
ontwikkelfase
opschalings/beheerfase

LinkedIn
WhatsApp
Email

Wil je goed voorbereid zijn op wat er aan technische taken op je af komt in je project? Doorloop dan de vragen van de ‘Beslisboom Technologie’. Je bent dan niet alleen in de ontwikkelfase, maar ook in de beheers- en opschalingsfase goed voorbereid. Terwijl je de beslisboom invult, krijg je verschillende hulpmiddelen aangereikt, bijvoorbeeld taakomschrijvingen en functieprofielen. Deze kun je direct gebruiken door ze te downloaden en voor je eigen situatie in te vullen. Het doorlopen van de beslisboom wijst zich vanzelf. Je krijgt een vraag voorgelegd waarop je ‘ja’ of ‘nee’ antwoordt. Op basis van je antwoord, ga je of meteen door naar de volgende vraag of krijg je een hulpmiddel aangereikt. Nadat je de tool gebruikt hebt kan je het eerder gegeven antwoord op de vraag aanpassen. Dit zorgt ervoor dat je verder kan met het doorlopen van de beslisboom.

Belangrijk: de instrumenten onder de ‘Beslisboom Technologie’ veronderstellen dat je al gecheckt hebt dat de toepassing technisch haalbaar is. Is dat nog niet gebeurd? Doe dan een marktconsultatie. Ook wordt verondersteld dat je budget hebt geregeld of denkt te kunnen regelen om straks ook het beheer van de toepassing uit te voeren. Als er iets kapotgaat, moet er geld zijn om het te laten te repareren.

De voordelen van deze tool

Goede taakverdeling

Helpt om een goed evenwicht te bewaren tussen afhankelijkheid van marktpartijen en alles zelf doen

Technologisch beheer op orde voor het gehele project

Helpt je om al in een vroeg stadium het technologisch beheer op orde te hebben voor de rest van het project

Beslisboom Technologie

Krijg op basis van de door jouw ingevulde antwoorden passende adviezen en tools aangereikt.


Verwante tools

ijsbergmodel

IJsbergmodel

Ik wil de samenwerking tussen afdelingen en partijen bevorderen, door knelpunten inzichtelijk en bespreekbaar te maken.

Evalutatie tool

Ik wil aan de hand van tussentijdse evaluaties mijn project en de aanpak evalueren, zodat verbeteringen kunnen worden doorgevoerd